zondag 11 oktober 2009

Creatief met Verf & Inkt voor Scraps@Rovanice

Vaak zie je op internet dat zelf bloemen maken niet moeilijk hoeft te zijn. Maar je kunt nog zoveel kanten op met bloemen maken, met gebruik van inkt kun je namelijk erg mooie bloemen maken die goed passen op een vintage layout. Je hoeft natuurlijk geen vintage kleuren te gebruiken, met het juiste papier en de juiste kleur inkt kun je ze ook makkelijk op een freestyle layout gebruiken.

Benodigdheden:


2 verschillende maten flowerpunches of zoals ik dat doe op de “Budget” manier met 2 verschillende bloemenmalletjes van karton.

Inkt, het kan met distressinkt, met gewone inkt net wat je wil. Ik heb zelf de Colorbox pigment brush inkt pad gebruikt in de kleur bruin.

Nietmachine, deze heb je nodig om je bloemen in te krimpen.

1 Brad, om je flower helemaal af te maken.
 
 

Beschrijving:


1. Punch met je flowerpunch of bloemenmalletjes 2 grote bloemen en 3 kleine bloemen uit een stukje bedrukt designpapier met een vintage look.


2. Als je alle flowers hebt gepunched of uitgeknipt met je malletjes dan ga je ze 1 voor 1 allemaal aan de randjes aanzetten met inkt .3. Dan pak je 1 van de grote flowers en deze vouw je dubbel en niet hem met je nietmachine vast. Doe dit ook bij de rest van de flowers (ook de kleine).


4. Nu vouw je je flower terug en je zult zien dat ie een stukje is gekrompen en een beetje uit zijn proporties is gegaan… niet gevreesd… je gaat nu je flowers opfrommelen (pak gewoon lekker de blaadjes vast en frommel ze alle kantjes op).


5. Leg daarna alle flowers van groot naar klein op elkaar en niet deze nog 1 keer stevig vast. Zet de blaadjes nog even goed of frommel nog even lekker na.

6. Vervolgens het eindsieraad de brad om de flower tutorial helemaal af te maken!!Deze Vintage Flower Tutorial heb ik gemaakt voor Scraps@Rovanice.
De opdracht was Creatief met Verf & Inkt.

5 Crafty Comments:

ScrappingHappy zei

i love it

Bea van Ette zei

Wat leuk gedaan en zo goed uitgelegd!

Groetjes, Bea

sonja bekker zei

heel leuk Patricia,meerder malen gezien deze tutorial,
maar jouwe met beschrijving erbij,leuk hoor
thx

sonja

Nilla zei

This is really beautiful, thanks for the tutoring! Hugs Nilla

Eveline zei

wat een goede uitleg. compleet met foto's en al. echt super !
groetjes
eveline