zondag 14 september 2008

Mini album Afscheid

Van de week hoorde ik van mijn werkgever dat ze overgeplaatst gaat worden naar een ander filiaal. Dus ik heb gister alle collega's opgetrommeld en gevraagd of ze het leuk zouden vinden dat ik een scrap album ga maken. Dus ik ben gister avond meteen begonnen met chipboard snijden en vandaag heb ik dan eindelijk de buitenkant helemaal af!! Er waren zoveel leuke reactie's op dat ik dan hier ook een werkbeschrijving zal gaan plaatsen voor diegene die hem graag willen hebben!!Hierboven zie je het mini album hoe die er van de voorkant uitziet.
Ik heb gekozen voor Sassafrass Lass "Serendipity" designpapier.
De kleuren zijn geel en rood en dat zijn ook de kleuren van Scapino (dat is waar ik werk).
Het kantje helemaal onderaan heb ik vastgeniet over de hele buitenkant van het album.
De letters afscheid zijn feltthickers en heb ik omlijnd met een watervaste stift zodat de tekst meer opvalt. Boven de titel heb ik 2 vrolijke knoopjes geplakt en nu lijkt het dus net of het 2 deurtjes zijn!! Het lintje bovenaan zit er om de binnekant bij elkaar te houden en zit er dus los opgeknoopt. Zodat als je hem openmaakt je het lint gewoon kunt verwijderen en er weer om kunt doen als ie dicht moet.
Hierboven zie je de zijkant van het album.
Ik heb bloemen in verschillende grootte gebruikt en allerlei bijpassende kleurtjes.
Ook deze heb ik om het extra op te laten vallen omlijnd met dunne fijnschrijver.

Hierboven zie je de andere zijkant, hier heb ik dus hetzelfde gedaan als de andere zijkant alleen net iets andere kleur bloemen gebruikt.


Hierboven zie je hoe het album eruit ziet als het lintje losgeknoopt en opengeslagen word.
De zwarte letters zijn filthickers. Het chipboard is in een kronkel gesneden zodat ie mooi in elkaar valt als ie dicht gaat.

Werkbeschrijving :
*snijd uit een plaat chipboard 4 plaatjes van 10x10 cm

*Snijd er daarna nog 10 voor de binnenkant (om je foto's en journaling op te plakken)

*Begin met 1 chipboard plaatje en plak er met schilderstape de zijkantjes half af. De andere helft van de schilderstape plak je aan het volgende chipboard plaatje. Let wel op dat je een kleine ruimte openlaat want anders kun je hem straks niet lekker vouwen. Dit doe je dus bij de 3 chipboard plaatjes, nu heb je dus de achterkant en de zijkanten klaar.
*Pak nu 1 chipboardplaatje en moet er een aparte vorm in, dit kunnen alle vormen zijn (ik heb een kronkel gebruikt). Je tekent hem dus precies in het midden van het chipboard plaatje af zodat je straks gelijke kantjes krijgt. Plak deze dan aan de zijkantjes met schilderstape.
*Pak nu cardstock (kleur naar keuze, ligt eraan welke kleur je album word) en maak een trapsgewijs laddertje van ieder trappetje 1 cm. Het trappetje word in totaal 20 cm. Heb je je trappetje af, dan knip hem door de helft zodat je bij ieder trappetje 5 chipboardplaatjes kunt plaatsen, de uiteindjes maak je weer vast met schilderstape aan de zijkanten van het album.
Nu kun je de chipboardplaatjes gaan designen met papier en embellies!!
Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik ze graag!!
Bedankt voor jullie leuke reactie's!!
7 Crafty Comments:

margret zei

Patricia, wat heb je dat snel gedaan! Mooi geworden ook, je maakt wel hele leuke dingen vind ik. Je directe omgeving boft maar met jou.

Ellen zei

Wow mooi gemaakt hoor! Hoe verzin je het!!

Groetjes Ellen

Jola zei

Nou,ziet er gaaf uit hoor!Maar hoe 'werkt' de binnenkant dan?

* Daniƫlle * zei

Leuk gedaan zeg!

Jacqueline zei

Wat een lief gebaar! Errug mooi album, zal je collega blij mee zijn.

Anne's Cards zei

Dat ziet er erg mooi uit,zal wel een werkje geweest zijn!

Anoniem zei

echt super leuk!!!
we moeten gauw maar eens samen gaan scrappen! xxx